Mutatjuk, mikor ered el az eső, óráról órára

2023. november. 09 12:53

Újabb csapadékzóna éri el hazánkat pénteken nyugat felől, mely a nap folyamán kelet felé folytatja útját. Mutatjuk, mikor érkezik az esőzés.

Hidegfront érkezik a következő órákban, péntek kora reggeltől kezdődően nyugat felől ismét egyre többfelé elered az eső. Jellemzően 3-10 milliméter közötti mennyiség várható, de néhol ennél több is lehullhat szombat hajnalig.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék péntek reggel 5 óra és szombat éjjel 2 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

22 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.