Mutatjuk, mikor ered el az eső vasárnap

2020. május. 30 19:24

13 fok körüli hőmérsékleteket mérünk majd pünkösdvasárnap a legmelegebb órákban; 8-10 fokkal hűvösebb lesz a megszokottnál. Borult, többször esős idő érkezik.

Hazánk időjárását egy tőlünk északkeletre örvénylő ciklon okklúziós frontja határozza meg pünkösdvasárnap. Borult égboltra, ismétlődő esőre számíthatunk kezdetben északkeleten, majd a déli óráktól kezdődően már az ország többi részén is. Zömmel 5 milliméter, vagy az alatti mennyiség várható, komolyabb mennyiség északkeleten hullhat (10 milliméter körül). A legkevesebb csapadék délkeletre juthat, itt el is maradhat az esőzés.

Az alábbi képsorozaton a vasárnap reggel 5 és 23 óra közötti időszakban várható esőzés legvalószínűbb útvonalát mutatjuk be a legfrissebb modelleredmények alapján. Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap, reggel 5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Vasárnap, dél

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.