Mutatjuk, mikor érkezik az eső, óráról órára

2022. július. 29 14:53

Nagy területen várható csapadék szombaton az érkező markáns hidegfront jóvoltából. A hevesebb események ezúttal zömmel hazánk keleti felére koncentrálódnak.

Az éjszakai órákban északnyugat felől megérkezik az a markáns hidegfront, mely véget vet a hőségnek, emellett hazánk nagyobb részén végre csapadékot is ígér. A front szombaton, napközben fokozatosan kelet felé folytatja útját, többfelé várható eső, zápor, zivatar.

Napközben a front előterében több helyen kialakuló hevesebb zivatarok súlypontja várhatóan eleinte inkább a középső tájakra, a Duna-Tisza közére esik, majd késő délutánra, estére inkább az Alföld keleti felére és északkeletre helyeződik át: a keleti tájakon napközben még 30 fok feletti hőmérsékletre, a keleti határvidéken hőségre kell számítani, mely a front megérkeztével kedvez a hevesebb zivatarok kialakulásának.

A legtöbb csapadék ezúttal hazánk keleti felére érkezhet. A zivatarokhoz viharos szélroham és jégeső társulhat, helyenként rövid idő alatt akár 20-50 milliméter csapadék is lezúdulhat.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát szombat reggel 5 óra és 22 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Szombat kora reggeltől 10 óráig

11 óra

Szombat, dél

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.