Mutatjuk, mikor érkezik az esőzés, óráról órára

2021. november. 03 15:45

A késő délutáni órákban, a nyugat felől érkező hidegfront hatására egyre több helyen elered az eső, csütörtök reggeltől pedig helyenként akár zivatar is kialakulhat.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt, záporokat, zivatarokat szerda délutántól a csütörtök késő estig tartó időszakban. Már csütörtök hajnalig is többfelé kell esőre számítani, de a fronthoz kapcsolódó intenzív csapadékhullás várhatóan reggeltől kezdődik meg. Először a Dunántúlon és a középső országrészben, majd délelőtt már a keleti tájakon is számíthatunk esőre, záporra, helyenként akár zivatarra is. Csütörtök délutántól a csapadékzóna egyre inkább a keleti országrészre húzódik át és arrafelé még pénteken is számíthatunk tovább esőre. A záporokból, zivatarokból összességében többfelé várható 10-20 milliméter csapadék, délkeleten akár 20 milliméternél is több hullhat.

A folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Szerda 17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

csütörtök, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.