Mutatjuk, mikor érkezik az újabb esőzés, óráról órára

2021. november. 07 10:06

Vasárnap este egy hidegfront éri el hazánkat, amely többfelé okoz csapadékot az országban, nagyobb mennyiségre a déli területeken számíthatunk.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt, záporokat vasárnap estétől a hétfő déli órákig. A front várhatóan az északi megyékben lesz legkevésbé aktív. Számottevő csapadék a Szombathely-Nyíregyháza vonaltól délre valószínű. Az ország déli felén ugyanakkor több órán át tartó esőzésre készülhetünk. Arrafelé csak a hétfő délelőtti órákban kezd el csökkenni a csapadékhajlam. Az északi megyékben maradhatnak csapadékmentes helyek is, ugyanakkor hazánk déli felén 5-15 milliméternyi eső is összejöhet.

A radarképeinken megtekinthetik, hogy épp hol esik az országban.

Vasárnap este 19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.