Mutatjuk, mikor érkezik meg az eső, óráról órára

2019. május. 27 13:05

Hazánktól délnyugatra egy ciklon örvénylik amely egyre nedvesebb levegőt szállít térségünkbe. Hétfő délutántól mind nagyobb területen ered el az eső.

Hétfő délutántól több hullámban érkezik az eső hazánkba. A késő esti óráktól már zivatarok kialakulása is valószínű. Összességében az országban sokfelé kell csapadékra számítani. Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a csapadék mely időszakokban, melyik területeit érinti az országnak. A legtöbb eső kedd hajnalig várhatóan a Dunától keletre fekvő területeken hull majd, arrafelé helyenként akár 20 milliméternél is több eshet. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

 

Hétfő 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A tegnap érkezett hidegfront ma fokozatosan feloszlik felettünk. Északkeleten még időnként megerősödik a szél. Görcsös, migrénes fejfájás kialakulhat, majd a kellemetlen tünetek elmúlnak. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább emelkedik, országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakul. Magas szintet érhet el többfelé a csalánfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja is.

A légnyomás ingadozik.