Mutatjuk, mikor érkeznek a heves zivatarok, óráról órára

2023. július. 13 12:33

Éjszaka és reggel már átvonult egy zivatarrendszer hazánk felett, csütörtök délután azonban újabb érkezése várható. Térképsorozaton mutatjuk be a viharok előrejelzett útvonalát.

Csütörtök délután újabb zivatarrendszer éri el hazánkat nyugat felől. A leghevesebb zivatarok várhatóan a déli megyéket fogják érinteni. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás (25-35 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék), jégeső (akár 5 centimétert meghaladó átmérővel) és szélvihar (80-100 km/órás széllökés) kísérheti. Az éjszaka második felében a viharok kelet felé elhagyják az országot, ezt követően már csak északkeleten fordulhat elő helyenként zápor, esetleg egy-egy (nem heves) zivatar.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a zivatarok várható útvonalát csütörtök 14 óra és péntek 3 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
14 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.