Mutatjuk, mikor érkeznek a hidegfront viharai, óráról órára

2021. augusztus. 16 13:21

Hétfő este intenzív zivatarok érik el hazánk északnyugati megyéit, amelyek később az ország nagy részét érinteni fogják. Bemutatjuk átvonulásuk várható időbeli lefolyását.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz záporokat, zivatarokat hétfő estétől, a kedd késő délutánig tartó időszakban. A front várhatóan először az északnyugati megyékben lesz a legaktívabb, majd a csapadéktevékenység az éjszaka folyamán fokozatosan átterjed az ország többi részére is. Többnyire 2-8 milliméter csapadék valószínű, de az északnyugati megyékben akár 20-30 milliméter is összejöhet egy-egy intenzívebb zivatargócban. A front várhatóan kedd estére kelet felé elhagyja hazánkat, a továbbiakban már csak elvétve alakulhat ki futó zápor.

Az aktuális csapadéktevékenységet megtekinthetik radarképeinken.

Hétfő este 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.