Mutatjuk, mikor érkeznek a hidegfront viharai, óráról órára

2021. augusztus. 16 13:21

Hétfő este intenzív zivatarok érik el hazánk északnyugati megyéit, amelyek később az ország nagy részét érinteni fogják. Bemutatjuk átvonulásuk várható időbeli lefolyását.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz záporokat, zivatarokat hétfő estétől, a kedd késő délutánig tartó időszakban. A front várhatóan először az északnyugati megyékben lesz a legaktívabb, majd a csapadéktevékenység az éjszaka folyamán fokozatosan átterjed az ország többi részére is. Többnyire 2-8 milliméter csapadék valószínű, de az északnyugati megyékben akár 20-30 milliméter is összejöhet egy-egy intenzívebb zivatargócban. A front várhatóan kedd estére kelet felé elhagyja hazánkat, a továbbiakban már csak elvétve alakulhat ki futó zápor.

Az aktuális csapadéktevékenységet megtekinthetik radarképeinken.

Hétfő este 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.