Mutatjuk, mikor érkeznek a hidegfront zivatarai, óráról órára

2021. szeptember. 16 12:16

A hosszú ideje tartó száraz időszakot a csütörtök este érkező hidegfront zárja le, amely intenzív záporokkal, zivatarokkal vonul át hazánk felett.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz záporokat, zivatarokat a csütörtök esti óráktól a péntek esti órákig. A front várhatóan először az északnyugati megyékben lesz a legaktívabb, majd a csapadéktevékenység az éjszaka folyamán fokozatosan átterjed a középső és északi megyékre. A Tiszántúlon várhatóan csak péntek reggeltől kell tartósabb csapadékhullásra számítani. Többnyire 3-8 milliméter csapadék valószínű, de az északkeleti megyékben akár 20 milliméter is összejöhet egy-egy intenzívebb zivatargócban. A front várhatóan péntek este kelet felé elhagyja hazánkat, ezt követően már csak az Eger-Békéscsaba vonal 50 kilométer széles sávjában lehet helyenként kisebb eső, zápor.

Az aktuális csapadéktevékenységet megtekinthetik radarképeinken.

Csütörtök 19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Péntek 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A hidegfront nyomában megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás eléri mélypontját.