Mutatjuk, mikor érkeznek a hidegfront zivatarai, óráról órára

2021. szeptember. 16 12:16

A hosszú ideje tartó száraz időszakot a csütörtök este érkező hidegfront zárja le, amely intenzív záporokkal, zivatarokkal vonul át hazánk felett.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz záporokat, zivatarokat a csütörtök esti óráktól a péntek esti órákig. A front várhatóan először az északnyugati megyékben lesz a legaktívabb, majd a csapadéktevékenység az éjszaka folyamán fokozatosan átterjed a középső és északi megyékre. A Tiszántúlon várhatóan csak péntek reggeltől kell tartósabb csapadékhullásra számítani. Többnyire 3-8 milliméter csapadék valószínű, de az északkeleti megyékben akár 20 milliméter is összejöhet egy-egy intenzívebb zivatargócban. A front várhatóan péntek este kelet felé elhagyja hazánkat, ezt követően már csak az Eger-Békéscsaba vonal 50 kilométer széles sávjában lehet helyenként kisebb eső, zápor.

Az aktuális csapadéktevékenységet megtekinthetik radarképeinken.

Csütörtök 19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Péntek 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.