Mutatjuk, mikor érkeznek a viharok, óráról órára

2024. május. 31 8:05

Egy mediterrán ciklon határozza meg a következő két nap időjárását. Több hullámban vonulnak át hazánk felett zivatarrendszerek.

A napsütéses órákat követően péntek délutántól több hullámban várható zivatartevékenység hazánk területén. A zivatarokat általában viharos széllökések, intenzív csapadékhullás, valamint helyenként jégeső is kísérheti. 

A csapadékhajlam várhatóan a szombat hajnali, délelőtti órákban átmenetileg gyengül, majd ismét többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. 

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a záporok, zivatarok várható útvonalát péntek délelőtt 10 és szombat este 23 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
38 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.