Mutatjuk, mikor érkeznek a zivatarok, óráról órára

2019. április. 26 14:59

A délutáni és esti órákban az érkező hidegfront hatására egyre több helyen valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Képsorozaton szemléltetjük várható megjelenési helyeiket.

Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire hoz záporokat, zivatarokat a péntek késő délutáni, esti óráktól kezdődő időszakban. A legtöbb eső várhatóan a Dunántúl délkeleti részein, valamint a Duna-Tisza-közén hull. Arrafelé kisebb körzetekben akár 10-15 milliméter is eshet néhány óra alatt. A főváros térségében az éjszakai és szombat délelőtti órákban kell zivatarra, majd a későbbiekben esőre számítani. A déli órákra hagyja el Budapest térségét a csapadékzóna. A délután második felében már csak a délnyugati megyékben, illetve a Tiszántúlon fordulhatnak elő záporok. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Péntek, 18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.