Mutatjuk, mikor érkeznek a zivatarok, óráról órára

2018. augusztus. 14 11:46

A délutáni órákban egyre több helyen kell zivatarok kialakulására számítani. Bemutatjuk, mikor várható leginkább megjelenésük.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire hoz záporokat, zivatarokat a kedd délutáni és esti órákban. A legtöbb eső várhatóan a Dél-Dunántúlon, illetve a Duna-Tisza-közén hull majd. Arrafelé helyenként, rövid idő alatt akár 20-40 milliméter eső is lezúdulhat. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerdán napközben is számíthatunk még záporok, zivatarok kialakulására, főként az Északi-középhegység, valamint az Észak-Alföld térségében.

Kedd, 14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.