Mutatjuk, mikor érkeznek az év első zivatarai, óráról órára

2024. január. 03 11:15

Csütörtökre virradó éjszaka hidegfront éri el hazánkat, amelyből többfelé várható eső, zápor, délen pedig akár zivatarok is előfordulhatnak.

Az éjszaka érkező front hatására az északi megyékben kisebb esőre, záporokra, délen pedig zivatarok kialakulására is számíthatunk. Jellemzően 1-6 milliméternyi csapadék valószínű, de egy-egy intenzívebb zivatargócban akár 10 milliméter eső is lezúdulhat. 

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék csütörtök hajnali 2 óra és reggel 9 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
8 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.