Mutatjuk, mikor érkeznek május első viharai, óráról órára

2024. május. 02 8:24

Délnyugat, dél felől egyre nedvesebb levegő érkezik térségünk fölé. Péntek estig összességében többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.

A napsütéses órákat követően csütörtök délutántól több hullámban várható zivatartevékenység hazánk területén. A zivatarokat általában viharos széllökések, intenzív csapadékhullás, valamint helyenként jégeső is kísérheti. A legintenzívebb csapadéktevékenység csütörtökről péntekre virradó éjszaka várható a Dunántúl déli területein.

A csapadékhajlam várhatóan péntek estétől kezd számottevően gyengülni.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a záporok, zivatarok várható útvonalát csütörtök délután 16 és péntek este 23 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

32 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.