Mutatjuk, mikor fog esni, óráról órára

2022. április. 26 19:06

Kedd este egy sekély ciklon csapadékrendszere éri el hazánkat, amelyből közel másfél napig számíthatunk esőre, záporra, zivatarra az ország területén.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint az ország mely részeire, mikor érkezik az újabb esőzés. A nyugati megyékben már kedden az esti óráktól számítani kell záporokra, zivatarokra. Szerdára virradó éjszaka a középső és keleti tájakon is egyre többfelé ered el az eső, egy-két helyen az ég is megdörrenhet. Szerdán napközben bárhol eleredhet az eső, a Dunától keletre fekvő területeken zivatarok is kialakulhatnak. A legkevesebb csapadék a délnyugati megyékben valószínű. Szerda estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen szűnik meg a csapadékhullás, a keleti tájakon azonban még csütörtök délelőttig több alkalommal elered az eső. Szeszélyes területi eloszlásban 10-25 milliméternyi csapadékra lehet számítani, helyenként azonban 5 milliméternél kevesebb, intenzívebb zivatargócokban pedig akár 30 milliméternél is több hullhat.

A folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Kedd este 21 óra

22 óra

23 óra

Szerda 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

csütörtök 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.