Mutatjuk, mikor kezdődik az esőzés, óráról órára

2019. október. 02 9:41

Az érkező hidegfront hatására egyre több helyen kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. Bemutatjuk, előre láthatólag mikor várható megjelenésük.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt szerda délutántól, a csütörtök délutáni órákig. Szinte az egész országban esni fog.  Főként nyugaton kiadós mennyiségű csapadék várható. Az esőzést okozó felhőtömb fokozatosan nyugatról kelet felé helyeződik át. Csütörtök délelőtt már csak főként a Dunától keletre fekvő területeken eshet, ezzel együtt nyugaton egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap.

Szerda délután, 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.