Mutatjuk, mikor süt ki a nap

2022. április. 23 15:03

Szakadozik a felhőzet, egyre több helyen számíthatunk több-kevesebb napsütésre is a szombati nap során. Vasárnap, a déli órákban azonban ismét mozgalmasra fordul az idő.

Borult idővel, sok felhővel indult a szombat, a délutáni órákban azonban már hosszabb-rövidebb időre előbukkan a nap. Kezdetben északkeleten, keleten várható több napfény, késő délutánra azonban már hazánk nagyobb részén jelentősen kevesebb felhőzet zavarja a napsütést. Az átmeneti nyugalom vasárnap délelőttig tart, a déli óráktól kezdődően ismét mozgalmasabbá válik időjárásunk. Felhősödés kezdődik, egy újabb mediterrán ciklon hozhat esőt, zivatarokat. Akár intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak a hét utolsó napján.

Az alábbi térképeken a legfrissebb modelleredmények alapján vasárnap 19 óráig szemléltetjük, hol, mikor számíthatunk napsütésre.

Szombat, 15 és 16 óra között hány perc napsütés valószínű

Szombat, 16 és 17 óra között

Szombat, 17 és 18 óra között

Szombat, 18 és 19 óra között

Vasárnap, reggel 6 és 7 óra között

Vasárnap, 7 és 8 óra között

Vasárnap, 8 és 9 óra között

Vasárnap, 9 és 10 óra között

Vasárnap, 10 és 11 óra között

Vasárnap, 11 és dél között

Vasárnap, dél és 13 óra között

Vasárnap, 13 és 14 óra között

Vasárnap, 14 és 15 óra között

Vasárnap, 15 és 16 óra között

Vasárnap, 16 és 17 óra között

Vasárnap, 17 és 18 óra között

Vasárnap, 18 és 19 óra között

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.