Mutatjuk, mikor várható eső a hét első napjaiban, óráról órára

2023. április. 23 19:05

Hidegfront érkezik a vasárnap esti órákban, ezzel kezdetét veszi az időjárás-változás. A nyugalmas napoknak egyelőre vége szakad.

Vasárnap a késő esti óráktól kezdődően északnyugat felől egyre többfelé elered az eső, helyenként az ég is megdörrenhet. Hazánk nagyobb részére 5-15 milliméter csapadék juthat, de intenzívebb záporokban 15 milliméter feletti mennyiség is összejöhet.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék vasárnap 23 óra és kedd 14 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek. Fontos megemlíteni, hogy az igen alacsony intenzitású csapadékot a modell nem tudja jól reprezentálni, ezért az egyes csapadékjelek határvonalait nem érdemes szigorú választóvonalként kezelni.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

40 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront. A kánikula átmenetileg mérséklődik. A parlagfű szezon kezdetét vette.
A légnyomás tovább csökken.