Mutatjuk, mikor várható eső és hó a hidegfrontból, óráról órára

2021. április. 05 11:49

Markáns hidegfront éri el hazánkat, amelyhez nagy kiterjedésű csapadékzóna tartozik. Lássuk mikor kell esőre, havazásra számítani.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz esőt, havas esőt, havazást keddre virradó éjszaka és napközben. A front várhatóan először az északnyugati megyékben lesz a legaktívabb, majd a csapadéktevékenység az éjszaka második felében gyorsan átterjed az ország többi részére. Többnyire 1-4 milliméter csapadék valószínű, de az északkeleti megyékben akár 5-8 milliméter is összejöhet kedd délig. A front várhatóan kedden a kora délutáni órákban kelet felé elhagyja hazánkat,  a nap további részében már csak elvétve alakulhat ki futó zápor.

Az aktuális csapadéktevékenységet megtekinthetik radarképeinken.

Hétfő este 23 óra

Kedd 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.