Mutatjuk, mikor vonulnak át felettünk a heves zivatarok, óráról órára

2021. augusztus. 01 12:36

Előbb a Dunántúlon, majd a kora esti óráktól már másutt is több helyen számíthatunk heves zivatarokra a hazánkat elérő hidegfrontnak köszönhetően.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire, mikor hoz záporokat, zivatarokat a vasárnap délutántól, hétfő reggelig tartó időszakban. A front várhatóan először a Dunántúlon lesz a legaktívabb, majd a csapadéktevékenység az este folyamán gyorsan átterjed a keleti megyékre. Többnyire 5-10 milliméter csapadék valószínű, de egy-egy intenzívebb zivatargócban akár 10-25 milliméter is összejöhet. A front várhatóan hétfő hajnalban kelet felé elhagyja hazánkat, a nap további részében már csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar.

Az aktuális csapadéktevékenységet megtekinthetik radarképeinken.

Vasárnap délután 16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.