Mutatjuk, milyen erős fagyok várnak ránk a következő napokban

2022. március. 17 9:35

A következő reggeleken ismét erősödő éjszakai lehűlésre kell számítani. Térképen mutatjuk be, merre várhatók a legkomolyabb fagyok.

Kelet, északkelet felől hidegebb levegő áramlik térségünk fölé a következő napokban, emiatt pedig mérséklődő nappali felmelegedésre és ezzel együtt erősebb éjszakai fagyokra kell számítani hazánkban. Pénteken és szombaton reggel még a Dunántúl északi részén, valamint a Balaton térségében fagymentes lehet a reggel, majd vasárnap és hétfő hajnalban már országszerte -2, -7 fokig csökken a hőmérséklet. A szélvédett, fagyzugos helyeken pedig akár -10 fok közeli minimumok is előfordulhatnak ezeken a reggeleken. Keddtől megszűnik a hideg levegő utánpótlása térségünkben, így a jövő hét közepétől mérséklődik az erőteljes éjszakai lehűlés és a nappali felmelegedés erősödésére is számíthatunk.

Hőmérséklet várható alakulása pénteken kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása szombaton kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása vasárnap kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása hétfőn kora reggel:

Térképek forrása: weather.us

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.