Mutatjuk, milyen erős fagyok várnak ránk a következő napokban

2022. március. 17 9:35

A következő reggeleken ismét erősödő éjszakai lehűlésre kell számítani. Térképen mutatjuk be, merre várhatók a legkomolyabb fagyok.

Kelet, északkelet felől hidegebb levegő áramlik térségünk fölé a következő napokban, emiatt pedig mérséklődő nappali felmelegedésre és ezzel együtt erősebb éjszakai fagyokra kell számítani hazánkban. Pénteken és szombaton reggel még a Dunántúl északi részén, valamint a Balaton térségében fagymentes lehet a reggel, majd vasárnap és hétfő hajnalban már országszerte -2, -7 fokig csökken a hőmérséklet. A szélvédett, fagyzugos helyeken pedig akár -10 fok közeli minimumok is előfordulhatnak ezeken a reggeleken. Keddtől megszűnik a hideg levegő utánpótlása térségünkben, így a jövő hét közepétől mérséklődik az erőteljes éjszakai lehűlés és a nappali felmelegedés erősödésére is számíthatunk.

Hőmérséklet várható alakulása pénteken kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása szombaton kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása vasárnap kora reggel:

Hőmérséklet várható alakulása hétfőn kora reggel:

Térképek forrása: weather.us

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.