Mutatjuk, milyen idő lesz Horvátországban

2017. augusztus. 16 12:21

Déli szomszédunknál sem lesz zavartalan strandidő a következő egy hétben. A szombaton érkező hidegfront átmenetileg változékonyabbá teszi az időjárást.

Csütörtökön és pénteken még alapvetően napos időre van kilátás az egész horvát tengerparton, csapadékra nem kell számítani. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul. Szombaton egy hidegfront éri el a térséget, amely fokozatosan átvonul északról dél felé az egész országon, ezúttal nem maradnak ki a déli részek sem a záporok, zivatarok útvonalából. Az Isztrián már szombat délután érezhető lesz a front hatása, a déli területeket vasárnap éri el a felhős, csapadékos idő. Hétfő délelőtt az ország legdélebbi részét is elhagyja a front, ezt követően visszatér a strandidő, a hőmérséklet ismét 30 fok körül, a déli területeken 35 fok közelében valószínű. A tenger továbbra is kellemes hőmérsékletű, 26, 28 fokos, ebben az átvonuló hidegfront nem okoz jelentős változást.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.