Mutatjuk, milyen idő várja a Balaton-átúszókat

2017. július. 09 5:48

Aki régóta tervezi a Balaton-átúszást, idén érdemes indulnia, hiszen a víz hőfoka és a szélviszonyok is remek feltételekkel járulnak hozzá a táv sikeres teljesítéséhez.

A Balatonnál a kora reggeli órákban még keleties irányú, mérsékelt (20-25 km/h) szél fokozatosan déliesre fordul, majd gyenge, változó irányú lesz. Délelőtt az időnként megnövekvő fátyolfelhőzet mellett több órás napsütés várható, melynek hatására a hajnali 20 fok körüli hőmérséklet a parton 33-34, a víz fölött 29-30 fokig emelkedik. Számottevő hullámzás nem várható.

Délutántól megnövekedhet a gomolyfelhőzet és nem zárható ki rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar kialakulása. Zivatar környezetében a szél megerősödhet, illetve viharossá fokozódhat. Zivatar veszélye esetén a rendezvényt fel kell függeszteni, ezért ajánlott minél hamarabb megkezdeni az úszást.

A Balaton vize várhatóan 26-27 fokig melegszik.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.