Nagy különbség: Keleten strandidő, míg nyugaton hűvös, szeles az időjárás

2017. május. 20 13:30

Az északnyugatról érkezett hidegfront komoly hőmérsékleti kontrasztot alakított ki az ország északnyugati és keleti tájai között.

Hazánk felett épp egy időjárási front húzódik, amely a Dunántúlon erős, időnként viharos északnyugati szelet okoz, míg a front előtt keleten még nyugodt az idő. A hőmérséklet jelenleg a Kisalföldön mindössze 17, míg a Tiszántúlon 26, 27 fok körül alakul.

A délután folyamán a hőmérséklet különbség tovább fokozódik. Keleten még 2-3 fokot emelkedik a hőmérséklet, míg nyugaton jelentősen már nem változik a mostanihoz képest. Éjszaka keletre is megérkezik a front, holnapra ott is jelentősen visszaesik a hőmérséklet és  akkor záporokra, zivatarokra is számítani kell.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.