Nagy mennyiségű hóra figyelmeztetnek két vármegyében

2023. november. 27 13:38

A keddi napon az Északi-középhegységben többfelé kell havazásra számtani. Az északi lejtőkön, valamint a magasabb hegycsúcsokon akár 5-10 centiméter hó is lehullhat.

Hétfő estétől több hullámban várható csapadék, amely az Északi-középhegység tágabb térségében vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, fagyott eső), illetve havazás is lehet. A magasabban fekvő területeken, illetve az északi határ felé haladva a lehulló friss, tapadó hó vastagsága a 2-10 centimétert is elérheti, de a hegycsúcsokon 10 centimétert meghaladó mennyiség is összegyűlhet. A csapadékzóna a szerdára virradó éjszaka fokozatosan elhagyja térségünket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki jelentős havazás veszélye miatt keddre Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyére.

A keddre virradó éjszaka az Északi-középhegység csúcsain átmeneti ónos eső nem kizárt. Kedd késő estétől Sopron környékén, illetve a Bakonyban 70 km/órát meghaladó széllökésekre lehet számítani.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.