Nagyobb mennyiségű hó hullására figyelmeztetnek északkeleten

2021. december. 13 8:56

Az időjárásukat meghatározó mediterrán ciklon a hétfő déli órákra elhagyja hazánkat, de előtte a keleti, északkeleti megyékben még számíthatunk belőle számottevő havazásra.

Az ország keleti felén még havazásra, hószállingózásra lehet számítani, amelyből a hétfő reggeli, kora délelőtti órákig lepel – 5 centiméter hó hullhat, elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye környezetében. A csapadékzóna hétfőn napközben gyengülve lassan elhagyja az országot. A nap további részében veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére hétfőre jelentős mennyiségű hó lehullásának veszélye miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.