Nagyon hideg volt a mai reggel, majdnem rekord született

2018. szeptember. 26 9:54

Az idei évben a szokásoshoz képest közel két héttel korábban érkeztek meg az első fagyok. Szerda reggelre több helyen 0 fok alá csökkent a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hálózatában mért minimum hőmérsékletek országos átlaga +1,5 fok körül alakult, amely mintegy 8 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásos értékeknél. Elsősorban a Kiskunság és a Nyírség homokos talajjal borított részein, az Északi-középhegységben, a Kisalföldön, valamint a Dunántúl délnyugati peremén süllyedt nagyobb területen fagypont alá a hőmérséklet. A leghidegebbet a hivatalos mérések alapján Zabarban regisztrálták, ott -4,1 fokig csökkent a hőmérséklet. A több, mint 110 éves napi rekord (-4,2 fok 1906, Dobogókő) megdöntése mindössze két tized fokon múlt.

Térkép forrása: met.hu

A következő éjszaka még hidegnek ígérkezik csütörtök reggel is megközelíthetjük a rekordot (-4,0 fok). A nappali felmelegedés jelentősen erősödik a következő napokban, majd szombaton hidegfront érkezik.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással a hétvégéig biztosan nem kell számolni. Fagyosak a reggelek és csúszósak lehetnek reggelre az utak. A lassú melegedés tovább folytatódik, de jelentős változás nem lesz. Fellélegezhetnek a frontérzékenyek. A hideg elpusztítja a kórokozókat, így kevesebb megfázásos tünet jelentkezhet. A borongós, párás idő kedvezőtlenül befolyásolja a hangulatot.

A légnyomás csökken.