Nap képe: A tavasz első hírnökei

2017. március. 28 3:15

Mostmár nem csak vészesen közeledik a jó idő, hanem tényleg nyakunkon a tavasz. A fák még kicsit kopárak de most megmutatjuk mik borulnak majd először virágba.

Illatos tündérfa

Decembertől márciusig virágzik.  Vanília illata és harangformájú virágai vannak.  -15 fokig fagyálló.

Mandula

A mandulafát mindenki ismeri. Nincs olyan település ahol ne lenne tömött rózsaszín virágaival biztos hírnőke a tavasznak.

Hegyi őszibarack

Másnéven díszbarack. Csodásan virágzó díszfa a nemes őszibarackhoz hasonlóan kisméretű fa, még a mandulát is megelőzi virágjával.


Higancseresznye

Már az ősz vége felé, illetve decemberben megörvendezteti a kerttulajdonosokat az első, halvány rózsaszín virágaival, majd rövid téli szünet után áprilisban, a cseresznyékkel együtt újra virágozni kezd

Farkasboroszlán

Gyönyörű de veszélyes növény. A méhek számára az erős illatú kora tavaszi virágok az első táplálékforrást jelentik. A növény erős illata érzékeny személyeknél fejfájást és rosszullétet okozhat.

Illatos lonc

Az illatos lonc egy korai virágzású, cserjés növekedésű lonc faj, mely nevéhez hűen olyan erőteljes illatot áraszt, hogy még a fagyos napokon is jól érezhető, akár több méter távolságból is.

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.