Nap képe: Káprázatos felhőn belüli villám

2018. július. 04 13:49

Gyönyörű fotó készült a kedd este Szlovénián átvonuló zivatarok egyikéről. Emellett Észak-Olaszországban is villámfényes volt az elmúlt éjszaka.

Mi is lehet látványosabb az éjszakai égbolton, mint amikor egy zivatarfelhőn belül egy hosszú ívű villám jön létre. Ezekhez a típusokhoz gyakran nagyon erős hangjelenség társul, hiszen csupán néhány száz méterre csap át az észlelő feje felett.

Egy lenyűgöző üllő alatt átívelő villámlást rögzítettek Szlovéniában Menges fölött, tegnap este, július 3-án. Fotó Urška Pirnat.

Emellett tegnap nem csak Szlovéniában láthattak sok villámot. Az európai villámtérképen látszik, hogy egész Észak-Olaszországot  beborították a zivatar rendszerek.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.