Óráról órára a csapadékzóna útvonala

2021. november. 26 8:36

Jelentős esőt és kevés helyen havas esőt, havazást is hoz a pénteken átvonuló mediterrán ciklon. Térképeken mutatjuk, hol, mikor várható csapadék.

Mediterrán ciklon csapadékzónája halad keresztül az országon nyugat, délnyugat felől kelet, északkelet felé a nap folyamán. Országszerte várható esőzés pénteken. A legtöbb eső a Dunántúlon valószínű, itt többfelé 10 millimétert meghaladó mennyiség hullhat. Az északnyugati területeken a csapadék havas esőre, hóra válthat síkvidéken is, ahol azonban olvadni fog. A hegyvidéki területeken több centiméteres, tartósabb hóréteg is összejöhet.

Az alábbi térképeken a legfrissebb modelleredmények alapján órás bontásban szemléltetjük, mikor érkezik az eső péntek 10 óra és szombat éjjel 1 óra között. Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Péntek, 10 óra

Péntek, 11 óra

Péntek, dél

Péntek, 13 óra

Péntek, 14 óra

Péntek, 15 óra

Péntek, 16 óra

Péntek, 17 óra

Péntek, 18 óra

Péntek, 19 óra

Péntek, 20 óra

Péntek, 21 óra

Péntek, 22 óra

Péntek, 23 óra

Éjfél

Szombat, éjjel 1 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek. A szél időnként megerősödik és csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.