Óráról órára a karácsonyi eső érkezése

2020. december. 24 11:58

Az ország déli felén várható a legtöbb eső. Délnyugaton, lokálisan akár 30 milliméter is lehullhat. Órás bontásban mutatjuk be a csapadékzóna útvonalát.

A következő órákban egyre nagyobb területen elered az eső; hullámzó frontálzóna hoz többfelé számottevő csapadékot. Péntek reggelig a legtöbb eső délen, délnyugaton hullhat, itt helyenként akár 30 millimétert meghaladó mennyiség is jelentkezhet. Az ország északi felén 5 milliméter körüli mennyiség várható. Csütörtökön délután esetleg zivatar is előfordulhat.

Az alábbi térképek segítségével a legfrissebb modelleredményeket mutatjuk be a csapadékzóna érkezésére vonatkozóan csütörtök 13 órától péntek délelőtt 10 óráig, órás bontásban.

Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Csütörtök, 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Péntek, éjfél

Péntek, éjjel 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.