Óráról órára a pénteki eső érkezése

2020. március. 05 13:25

Nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik az előttünk álló éjszaka, melynek köszönhetően a pénteki nap borongós, esős idővel telik. Ismét jelentős eső várható.

Pénteken, az éjszakai órákban újabb ciklon frontrendszere éri el hazánkat nyugat felől, mely pénteken, napközben az ország legnagyobb részére hoz kisebb-nagyobb csapadékot. A legtöbb eső a Dunántúlon és a középső országrészben várható a pénteki nap folyamán, itt 5-15 milliméter közötti eső is hullhat szombat 0 óráig. Az Északi-középhegységben havazhat, a szél pedig többfelé megélénkül. A csapadékzóna kelet felé halad; a keleti megyékben szombat hajnalban, reggel várható jelentős esőzés.

Az alábbi összeállításban a csütörtöki modellfuttatások alapján órás bontásban mutatjuk be a péntek éjjel érkező csapadékzóna útvonalát éjjel 4 órától péntek délután 17 óráig. A 17 óra után várható esőzésekről pénteki cikkünkben számolunk majd be a legújabb modelleredmények alapján.

Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Péntek éjjel, 4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Péntek, dél

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.