Óráról órára a szerdai esőzés útvonala

2021. május. 05 12:04

A nyugalmas, napfényes délelőttöt mozgalmas délután követi: markáns hidegfront érkezik erősen viharos széllökésekkel, akár zivatarokkal. Térképeken a csapadék útvonala.

Markáns hidegfront érkezik szerdán a délutáni órákban, melynek hírét a megerősödő, viharossá fokozódó szél hozza. A front környezetében az északnyugatira forduló szelet várhatóan sokfelé kísérik viharos széllökések (jellemzően 60-80 km/óra közötti), de kiemelten az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és a középső országrészben akár erősen viharos (általában 70-90, helyenként akár 90 km/órát meghaladó) szélrohamok is lehetnek, melyekhez porvihar is társulhat.

A legnagyobb területen nyom és 5 milliméter közötti csapadékmennyiség várható, a fronthoz társuló záporos csapadékzónában azonban – főként a Dunántúlon és az északi tájakon – néhol zivatar is valószínű, melyeket viharos szél, lokálisan intenzív csapadék (10-20 milliméter), kis eséllyel aprószemű jég kísérhet.

Az alábbi térképek segítségével a csapadékzóna legvalószínűbb útvonalát mutatjuk be szerda 15 órától csütörtök éjjel 2 óráig a legfrissebb modelleredmények alapján, órás bontásban.

Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda, 15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök, 0 óra

Csütörtök, éjjel 1 óra

Csütörtök, éjjel 2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás