Óráról órára a szerdán érkező csapadékzóna útvonala

2020. december. 09 12:10

Csütörtök reggelig országszerte számíthatunk kisebb-nagyobb esőre, a Dunántúlra azonban kiadós eső, a magasabban fekvő területekre havas eső, havazás érkezik.

Mediterrán ciklon csapadékzónája hoz kiadós esőt délnyugat felől egyre nagyobb területen. Délnyugaton, illetve a Dunántúl nyugati felén várható a legnagyobb mennyiség csütörtök délelőttig, akár a 15 millimétert is meghaladhatja a lehullott mennyiség. A csapadék zöme éjszaka és csütörtök hajnalban hullik majd. A csapadékzóna észak felé hagyja el hazánkat csütörtökön, a déli órákban.

Hegyvidéki területeinken (hozzávetőleg a Börzsöny, Budai-hegység, Bakony, illetve a Mecsek térségében), illetve a Győr-Pécs vonaltól nyugatra eső, 300 méter feletti területeken késő estétől az eső havas esőre, havazásra válthat, majd csütörtök délelőtt ismét egyre inkább eső várható ezeken a területeken is.

Az alábbiakban a legfrissebb modelleredményeket bemutatva, térképek segítségével szemléltetjük, hol, mikor ered el az eső szerdán. Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda, 14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök, éjfél

Csütörtök, éjjel 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Csütörtök, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.