Óráról órára, hol várható eső szombaton

2022. április. 16 12:24

Kisebb esőt, záporokat hoz a szombat, hazánk középső területein az ég is megdörrenhet. Órás bontásban szemléltetjük, mikor, hol eredhet el az eső.

Szeles, borongós idővel telik a szombat, többfelé kialakulhatnak záporok, kisebb eső. A délután folyamán az ország középső sávjában kialakuló összeáramlási zóna mentén várható csapadék és itt társulhat – alacsony valószínűséggel – dörgés, villámlás a záporokhoz. Szombat estig jellemzően legfeljebb 5 milliméter körüli mennyiség jön össze, ezúttal tehát nem várható komoly esőzés.

Az alábbi képsorozaton a legfrissebb modelleredmények alapján órás bontásban, térképeken szemléltetjük, hol várható eső szombaton.

A folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Szombat, 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap, 0 óra

Vasárnap, éjjel 1 óra

Vasárnap, éjjel 2 óra

Vasárnap, éjjel 3 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.