Óráról órára, hová hozhat esőt a hidegfront

2022. június. 20 15:38

Hidegfront érkezik este, mely pár fokkal enyhíti a hőséget. A front zivatarokkal haladhat keresztül hazánkon, az erősebb gócokat felhőszakadás kísérheti.

Hidegfront éri el hazánkat nyugat, északnyugat felől ma, az esti órákban, mely az éjszaka folyamán kelet, délkelet felé halad. A front mentén kezdetben főként a Dunántúl északi és nyugati megyéiben jelennek meg zivatarok, majd késő estétől a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben, a hajnali, reggeli órákban már a déli és a keleti megyékben is lehet számítani rájuk.

Az erősebb gócokat átmeneti viharos széllökések, jégeső és intenzív csapadékhullás kísérheti.

Kedd reggel, délelőtt csökken a csapadékhajlam, majd a késő délutáni, esti órákban a délnyugati vidékeken ismét határozottan növekszik a zivatarok kialakulási esélye.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék hétfő 19 óra és kedd reggel 7 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Hétfő, 19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő, éjfél

Kedd, éjjel 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.