Országos és fővárosi maximum-rekord dőlt

2019. október. 20 21:16

Rekorddöntő nap volt a vasárnap, de az előttünk álló hétfő is rekord meleget tartogat számunkra. Jelentősen, átlagban 10 fokkal melegebb van a megszokottnál.

Több rekord is megdőlt vasárnap, és a folytatásban is újabbakat hoz majd a szokatlanul meleg, októberi indián nyár. Az előzetes adatok alapján egy tized Celsius-fokkal Adonyban megdőlt az október 20-ára vonatkozó legmagasabb hőmérséklet rekordja, ott ma 26,9 Celsius fokot regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat. (Az előző rekord 26,8 Celsius fok volt, amelyet 2012 óta Körösszakál tartott.)

A fővárosban is új rekord született, Újpesten ugyanis 25,1 fokig emelkedett a hőmérséklet, ez hét tizeddel haladja meg a 2014-ben mért 24,4 fokot – adta hírül az OMSZ.

Képek forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.