Országos hőmérsékleti rekordokkal indult a február

2020. február. 02 18:53

Az elmúlt napokhoz hasonlóan továbbra is rendkívül enyhe léghullámok érkeznek a Kárpát-medencébe, ennek köszönhetően két hőmérsékleti rekord is megdőlt a hétvégén.

Szombaton a reggel volt rekord enyhe, így megdőlt az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimum-hőmérséklet országos rekordja. Pécs-Árpádtetőn mindössze 8,7 fokig csökkent a levegő hőmérséklete. Az eddigi legmagasabb minimum-hőmérsékletet Sopronban mérték 1923-ban, akkor 8,0 fok volt.

A vasárnapi országos maximum hőmérséklet rekordja szintén megdőlt. Ma Drávaszabolcson 18,2 fokig melegedett fel a levegő délutánra, míg tavaly Főnyeden 18,1 fokig emelkedett a hőmérséklet, így ez a rekord mindössze egy évig tartotta magát.

térképek forrása: https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/

Hétfőn még az átlagosnál továbbra is jóval enyhébb időre számíthatunk, de a sok felhő és a többfelé előforduló eső miatt a délutáni maximumhőmérséklet rekordja már nem fog megdőlni.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.