Országszerte tombol a hőség, figyelmeztetés érvényes

2019. június. 14 8:42

Még két nap forróság áll előttünk, szombaton többfelé még a mainál is melegebb lesz. Vasárnap délután hidegfront érkezik, több fokkal mérséklődik a hőség a jövő héten.

Pénteken a napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén elérheti a 27 fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk teljes területére másodfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt péntekre és szombatra vonatkozóan.

Vasárnap éjfélig a legmagasabb szintű hőségriadó van érvényben, melyet az országos tisztifőorvos rendelt el.

Péntek délután, este északkeleten helyenként fordulhatnak elő zivatarok, viharos (60-90 km/óra, egy-egy helyen akár > 90 km/óra) szél, esetleg jégeső (jellemzően 2 centi alatti, egy-egy helyen akár efeletti átmérővel) kíséretében.

Zivatarok kialakulásának lehetősége miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes pénteken hat északkeleti megyében: Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.