Országszerte zivatarok, felhőszakadás kialakulására figyelmeztetnek

2019. június. 18 10:27

A keddi és szerdai napon is kedvezőek az időjárási feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Az egész országban figyelmeztetés érvényes.

Kedden északnyugaton a legkisebb az esély zivatar kialakulására, másutt több helyen is várható. Az éjjel főként a Dunától keletre először még többfelé, majd később elszórtan várható még zivatar.

Szerdán ismét többfelé – a legkisebb eséllyel a Dunántúl északi részén – várható zivatarok kialakulása. Az intenzívebb csapadékgócokból rövid idő alatt 10-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, viharos (60-80 km/óra) szél és jégeső is társulhat hozzájuk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok várható kialakulására tekintettel a keddi és szerdai napra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.