Özönvíz pusztít Jakartában

2017. február. 21 10:54

Házak ezreit öntötte el a heves esőzések keltette árvíz kedden Jakartában, Indonézia fővárosában, a szennyvízcsatornák sem tudták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.

A helyi katasztrófavédelem beszámolója szerint a fővárosban 50 területen okoz súlyos gondokat a víz, a vízoszlop magassága helyenként másfél méteres Jakarta keleti részén.

A hirtelen lezúduló csapadék miatt a folyók kiléptek medrükből, és a szennyvízcsatorna-hálózat nem bírt az óriási mennyiségű vízzel.

A CNN helyszíni tudóstását, itt nézheti meg:

Jakartában a négy évvel ezelőtt áradáskor kéttucatnyi ember halt meg, tízezrek váltak hajléktalanná. Azóta a 30 milliós nagyvárosban számos árvízvédelmi intézkedést tettek, egyebek között mélyítették a folyók medrét.

 

 Az esős időszak idején gyakoriak az árvizek és földcsuszamlások Indonéziában, az ország más városaiban is hasonló problémák vannak, mint Jakartában. Február elején mintegy negyvenezer embert sújtottak a heves esőzések az ország középső részén és Bali szigetén, a földcsuszamlásokban 13 ember meghalt.

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.