Pénteken és szombaton is heves zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2018. július. 20 9:47

A következő két napban is aktív marad a légkör hazánkban. Pénteken még keleten, szombaton pedig már nyugaton kell heves zivatarok, felhőszakadás kialakulására számítani.

Pénteken elsősorban kora délutántól, estig alakulhat ki keleten helyenként zivatar. Ekkor ezen a területen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (akár 20-30 milliméter) előfordulhat. Délkeleten és az Észak-Alföldön egy-egy helyen heves zivatar sem kizárt, amelyet viharos lökések (60-90 km/óra) és jégeső kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre hat megyére adott ki figyelmeztetést a felhőszakadás és heves zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton a nap nagy részében nem kell veszélyes időjárási jelenség kialakulására számítani. Késő délután, este azonban nyugat felől zivatarok lépnek be az országba, amelyek előre láthatólag az éjféli órákig a Duna vonaláig jutnak el. Az OMSZ hét dunántúli megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható heves zivatarok miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben érkezik egy hidegfront. Ennek hatására növekszik a görcshajlam. Álmosság, reakcióidő növekedés előfordulhat.
A légnyomás csökken.