Próbára teszi az időjárás a Tour de Hongrie versenyzőit

2017. június. 28 6:20

Nem akármilyen időjárási körülmények között fognak a versenyzők kerekezni az országban. Hőség, zivatar, viharos szél fogja nehezíteni a futamokat.

1. szakasz: Keszthely-Zalaegerszeg, június 28. szerda

A sok napsütés mellett a megnövekvő felhőzetből egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat a szakaszon. Erős lesz a déli szél. A hőmérséklet a verseny ideje 32 és 34 fok között valószínű.

 

2. szakasz: Velence-Siófok, június 29. csütörtök

A többször megnövekvő gomolyfelhőkből a szakasz egyes részein zápor, zivatar is előfordulhat. Nagyrészt viharos déli, délnyugati szélben fognak kerekezni. A hőmérséklet 30 fok körül várható.

 

3. szakasz: Paks-Cegléd, június 30. péntek

Sok napsütésre számíthatunk, ezen a szakaszon csapadék nem valószínű. Erős délnyugati hátszél segíti a versenyzőket. A hőmérséklet 32, 34 fok között várható.

 

4. szakasz: Karcag-Miskolc, július 1. szombat

A napos időszakok mellett gyakran megnövekszik a felhőzet. Zápor, zivatar előfordulhat. Élénk délnyugati szél várható. A hőmérséklet 27, 28 fok körül alakul majd.

 

5. szakasz: Jászberény-Budapest, július 2. vasárnap

Felhőátvonulások várhatók, legfeljebb futó zápor fordulhat elő. Budapest felé közeledve egyre erősebb északnyugati szél fogja nehezíteni a befutót. A hőmérséklet 24 és 26 fok között valószínű.

 

 
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.