Rekorddöntő meleggel ért véget az idei tél

2019. február. 28 16:48

Erős délnyugati, nyugati áramlással rendkívül enyhe levegő érkezik hozzánk, ennek eredményeként csütörtök délután megdőlt a maximum hőmérséklet napi országos és fővárosi rekordja is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőhálózatában a Vas megyei Sárváron 23,5 Celsius fokig emelkedett a hőmérséklet, így közel két fokkal megdőlt az eddigi, 2017-ben Kiszomboron mért 21,6 fokos napi maximum-hőmérsékleti rekord. A fővárosban szintén új rekord született, Újpesten 20,3 fok volt a hőmérsékleti maximum, eddig ezen a napon 17,4 °C fok volt a rekord. Február végén átlagosan 8-11 fokos hőmérsékleti maximumok jellemzők hazánkban, ehhez képest az ország nagy részén 10-12 fokkal melegebb volt, csak az északkeleti megyékben volt hűvösebb az idő. Pénteken hidegfront vonul át az országon, így a rekord meleg időnek vége szakad.

kép forrása: met.hu

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.