Sűrű köd várható, figyelmeztetést adtak ki

2017. október. 16 15:47

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére figyelmeztetést adott ki a nagy kiterjedésű ködmezők kialakulása miatt.

Kedd hajnalban a Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység területén többfelé kell nagy kiterjedésű, sűrű köd megjelenésére számítani. A köd várhatóan a délelőtti órákban mindenütt feloszlik, de a reggel útnak indulók hosszabb menetidővel kell számoljanak a rossz látási viszonyok miatt. Az ország többi részén is előfordulhat köd, de ezek kiterjedése és időtartama várhatóan elmarad a figyelmeztetéssel érintett területektől. Az aktuális veszélyjelzési információkat nyomon követhetik tematikus aloldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.