Tavasziasra fordul az idő kontinensünk nagy részén

2019. február. 12 11:24

Európa időjárása a hét második felében egyre nyugodtabbra és enyhébbre fordul. Előbb Nyugat-, majd Közép-Európában is kifejezetten tavaszias időre van kilátás.

Az enyhülés első jelei már kedden megjelennek a Brit-szigeteken, illetve az Ibériai-félsziget térségében. Ugyanakkor Közép-, és Kelet-Európába még erős északi, északnyugati áramlással hideg levegő érkezik.

Csütörtökre a melegebb léghullámok már kiterjednek Észak-Európára is, arrafelé kifejezetten tavasziasra fordul az idő, a hőmérséklet délutánonként többfelé eléri a 10 fokot. Fokozatos enyhülés veszi kezdetét Közép-Európában is. A hideg a Fekete-tenger térségébe és a Balkán-félsziget fölé húzódik vissza.

A hét végére a meleg levegő centruma épp Közép-Európa fölé húzódik, így hazánkban a hét elején tapasztaltnál 6-8 fokkal enyhébb időre számíthatunk. Nyugat-Európában ugyanakkor egy újabb markáns ciklon formálódik, amelynek hatására arrafelé hűvösebbre, szelesebbre, csapadékosabbra fordul az idő.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem érvényesül fronthatás, így szervezetünk kicsit megpihenhet. Kellemetlen panaszokra sem kell számítani egészen csütörtökig. A nap is kisüt. Érdemes a szabadban élvezni a napsütést a jó időt és feltöltődni a napsugarakkal. A gyenge légmozgás miatt romlik a levegő minősége a nagyvárosokban.
A légnyomás csökken.