Térképeken a pénteki csapadékzóna útvonala

2023. január. 20 12:03

Mediterrán ciklonnak köszönhetjük a borult, sokfelé esős, ám havas esélyeket is magában hordozó időjárást. A csapadék zöme napközben várható.

Mediterrán ciklon csapadékzónája hozott változatos időjárást, hol eső, hol havas eső, hó formájában érkezik csapadék, mely a délután folyamán nyugat felé is kiterjed. A Dunántúl déli felében, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű megmaradó hó. A Dunántúlon jellemzően lepel és 2 centiméter közötti, északon 2-3 centiméteres, olvadozó hóréteg is kialakulhat, míg a magasabban fekvő tájakon ennél több is összegyűlhet.

Az éjszakai órákban jelentősen gyengül a csapadék.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát péntek 13 óra és szombat, hajnali 4 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, 0 óra

Szombat, éjjel 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.