Térképeken a pénteki eső érkezése, óráról órára

2023. március. 31 11:29

A késő délutáni óráktól ismét egyre többfelé elered az eső, helyenként zivatar is kialakulhat. Mutatjuk, mikor számíthatunk a csapadék érkezésére.

A napsütéses órákat követően késő délutántól egyre többfelé elered az eső. Szombat reggelig jellemzően 1-5 milliméter körüli mennyiség várható, északnyugaton és északkeleten eshet pár milliméterrel több – továbbá az erősebb zivatargócokat lokálisan nagyobb eső is kísérheti. Zivatar létrejöttéhez hazánk északkeleti harmadán, valamint a délnyugati határvidék közelében válhatnak kedvezővé a feltételek kora estétől kezdődően.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék péntek 17 óra és szombat reggel 7 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

15 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.