Térképen a vasárnap várható csapadékösszegek

2019. július. 14 9:17

Nyugaton ma már több órára kisüt a nap, keleten azonban vasárnap is többször eleredhet az eső. A szombatihoz képest kisebb csapadékösszegek várhatók.

Az ország keleti felén folytatódik a borongós időjárás, többször eleredhet az eső, míg a Dunántúl nagyobb részén ma már többórás napsütést élvezhetünk és csak helyenként jelentkezhet zápor, esetleg zivatar. Az alábbi térképen bemutatjuk, az ország mely tájain hány milliméter csapadék várható hétfő éjfélig.

Jellemzően 1-5 milliméter közötti mennyiségre van kilátás, zivatarok környezetében azonban van esély felhőszakadásra is, mely lokálisan akár 20 milliméternél több csapadékot is jelenthet. A zivatarokat szélerősödés (hozzávetőleg 50-70 km/óra), illetve néhol kis méretű jég is kísérheti.

Érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat, radarképeinken pedig folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.