Térképen, hol várható a legtöbb eső

2024. január. 06 12:13

Borongós, gyakran csapadékos idővel telik a hétvége. Ma északnyugaton jelentős eső, holnap nagy területen viharos szél várható, gyenge havazással.

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Szombaton még a ciklon előoldalán leszünk, a csapadék eső formájában érkezik, majd vasárnap a ciklon hátoldalán sarkvidéki eredetű, hideg levegő árasztja el hazánkat és megtörténik a halmazállapot-váltás is. A hétvége első napján tehát még eső várható. 

A legtöbb eső északnyugaton valószínű, vasárnap reggelig az itt lehulló csapadék mennyisége elérheti a 15-25 millimétert. Hóra vasárnap hajnaltól van esély.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján szemléltetjük a vasárnap reggel 7 óráig várható csapadékmennyiséget. Érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.